El grup del mes: Euler

Per Frederic Cervelló

Euler és un grup reusenc de grunge, stoner, rock alternatiu i metal liderat pel Pep Santacruz (guitarra i veu) i l’Anabel Folch (bateria). El nom de la banda recorda la figura del matemàtic i físic suís Leonhard Euler (1707-1783), un dels científics més brillants del segle XVIII. Euler és també el nom del gat de l’Anabel.

Amb influències de grups tan dispars com The Mars Volta, Mastodon, Mr. Bungle, Led Zeppelin o Soundgarden, el Pep i l’Anabel van fundar Euler l’any 2010. Poc després, el 8 de juny del 2011, editaven el seu primer EP, de títol homònim, acompanyats pel Gerard Juanpere (guitarra i segones veus) i el Jordi Prieto (baix i segones veus). Amb la gravació d’aquest EP, Euler iniciaven una estreta relació professional amb els estudis La Casa Murada i amb en Jesús Rovira (Lax’n’Busto), que els feu de productor. Al 2011 també varen incloure la cançó “Blau Cian” al disc col·lectiu Un Munt d’Idees, produït i editat per l’Associació de Músics de Tarragona.

Al 12 d’agost del 2012 van editar el seu segon EP, Glop de Mar, gravat de nou als estudis La Casa Murada i produït pel Jesús Rovira. L’any 2014 la banda es refunda i en passa a formar part l’Albert Vilella (baix i segones veus). Amb aquesta formació van enregistrar el seu primer LP, Cendra (Rock&Soul Records), de nou als estudis La Casa Murada i sota la producció de Xabier Eguia (We Are Standard) i Jesús Rovira. El disc, masteritzat per Victor Garcia, es va publicar el 20 de febrer del passat 2015.

 Aquest estiu, els Euler han aconseguit el segon premi en el certamen musical Reussona.

 Podeu escoltar-los a: euler.bandcamp.com.

12751805_10208992559429802_949094060_o
Foto: Joan Abella

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: