El Grup del Mes: VLIVM.

Per Frederic Cervelló.

17310294_666240196917286_6556437057456632271_o.jpg

VLIVM (pronunciïs «vàlium») és un grup creat a Tortosa l’any 2014 i liderat pels germans Romero: Nacho (veu i guitarra) i Estebi (veu, guitarra i teclat). La seva proposta musical es mou entre el pop d’esperit lo-fi, amb un bon joc de guitarres i melodies delicades, i el dream pop; amb influències reconegudes de The Velvet Underground, Smith Westerns, Simon and Garfunkel, Ride, Wild Nothing i The Wake.

Al juny del 2015, els germans Romero van publicar la seva primera referència, el críptic Summertimes (EP) (auto-editat), en el què es feia palesa la seva aposta pel so de baixa fidelitat i en el què s’hi incloïen tres temes propis i dues versions de la Velvet: “There She Goes Again” i “Run run run”. Poc després, l’agost del mateix 2015, es van tancar durant tres dies al taller de pintura que l’Andreu Garcia (Ubaldo, Boira Discos) –  amb qui havien tocat en un projecte anterior – té a Amposta per gravar el que seria el seu primer llarga durada. Toni Amaya (Jessica and the Flechers, Pacífico) es va encarregar de les mescles i de passar una còpia del disc als responsables del segell barceloní Discos de Kirlian, que els van fitxar immediatament. Així, al desembre es publicava Life, single d’avançament del disc, que sortia a la llum al gener del passat 2016 sota el títol de Sailing Forever (Discos de Kirlian).

Fins llavors, en Nacho i l’Estebi s’havien fet càrrec al cent per cent del projecte VLIVM (fins i tot havien fet algun concert acompanyats d’una caixa de ritmes), però arribats a aquest punt, amb un disc al mercat i amb actuacions a la vista, decidiren incorporar a la banda a dos músics amics amb qui havien tocat en grups anteriors, l’Aleix Machí (baix) i el Blai Subirats (bateria). Més endavant s’incorporaria en Marc Rosell (teclats i guitarra).

El passat 8 de maig, VLIVM van editar el seu darrer treball, l’esplèndid EP The New Record by VLIVM (Discos de Kirlian, 2017), gravat i mesclat per Xavier Nadal a Binary Records. El disc, ple de melodies brillants, s’obre amb “I Take a Walk”, una cançó amb ecos a la Velvet i als Love que ens té el cor robat.

Podeu escoltar-los a:

https://discosdekirlian.bandcamp.com/album/dk49-the-new-record-by-vlivm

https://vlivm.bandcamp.com/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: