LNE us recomana: Tronco.

Per Frederic Cervelló

15156776_321299321588030_4516502936035557340_o.jpg

Aquesta setmana us recomanem Tronco, duet del Prat de Llobregat format pels germans Conxita (veu) i Fermí Herrero (guitarra i veus). Els que n’entenen han dit que la seva proposta musical es mou entre el pop de baixa fidelitat i l’antifolk; ells es defineixen com un grup de «punk i cançó protesta». Se’ls ha comparat amb Moldy Peaches, TV Personalities, Aventuras de Kirlian o Klaus & Kinski; ells admeten que els agrada Lorena Álvarez, Albert Pla, Martirio, Estopa, El Niño de la Hipoteca, Antonio Machín i les havaneres.

Tot va començar l’estiu del 2016, quan els germans Herrero van penjar a Bandcamp un parell de cançons, “El Helecho” i “Abducida por formar una pareja”, gravades i produïdes per Pigmy. Pocs dies després, Luis Calvo, responsable del segell madrileny Elefant Records, es va posar en contacte amb ells i els hi va proposar gravar un disc. Al desembre del mateix 2016, van editar un parell de cançons gravades a mitges amb les barcelonines Yumi Yumi Hip Hop.

El seu primer disc, Abducida por formar una pareja (Elefant Records, 2017), es va publicar a finals del passat mes d’abril. Va ser gravat a can Hi Jauh USB i produït per Eloy Bernal (Neleonard, Hibernales, Gúdar). El disc es tanca amb una remescla de la cançó “Ni Una Gota de Luz”, a càrrec de les Die Katapult.

Aquest juliol estaran tocant al Maldaltura, Festival de Música Independent de Llessui (Pallars Sobirà), compartint cartell amb Anímic, Cosmen Adelaida, Die Katapult, Hibernales, Joan Colomo, Me and The Bees i Renaldo & Clara.

La Conxita Herrero, a banda de cantar amb Tronco, fa un munt de coses més: dibuixa, fa fanzines, còmics – el seu Gran Bola de Helado (Apa Apa còmics, 2016) va ser considerat un dels millors còmics de l’any – i escriu poemes i cançons.

Més informació:

https://newadventuresinpop.bandcamp.com/album/abducida-por-formar-una-pareja

https://tronco.bandcamp.com/

http://megaqu.blogspot.com.es/

Deixa un comentari