LNE us recomana: Hinds

Per Frederic Cervelló

hinds-by-salva-lopez-2
Foto: Salva López

Hinds són una banda madrilenya de garatge lo-fi fundada l’any 2011 per dues amigues, la Carlotta Cosials (veu principal i guitarra) i l’Ana Gracia Perrote (veu i guitarra). Després d’una llarga pausa van reprendre l’activitat l’any 2013, encara sota el nom primigeni de Deers. Al març del 2014 van publicar a la seva pàgina de Bandcamp el single Demo i, des de llavors, tot es va accelerar. Capçaleres de referència com New Musical Express les van ressenyar, The Guardian les va escollir com a grup de la setmana i músics com Bobby Gillespie les recomanava efusivament.

Tot aquest ressò mediàtic les hi va obrir les portes dels escenaris i aviat l’agenda s’omplí de bolos. Per afrontar la situació van passar de duet a quartet tot incorporant a la banda a la baixista Ade Martín i a la baterista Amber Grimbergen. Al juny del 2014 el segell britànic Lucky Number va reeditar el single de debut de les encara Deers en una edició limitada en vinil i, poc després, van fer el seu primer concert a Londres, al que el seguiria una gira per tot Europa. Al novembre del 2014, Lucky Number les hi va editar el segon single, Barn, en una nova edició limitada en vinil que es va esgotar ràpidament. A finals del 2014 es van veure obligades a canviar el nom del grup per evitar confusions amb una banda canadenca de nom similar i es van rebatejar com a Hinds.

 El 2015 se’l van passar tocant per tot el mon i actualment estan immerses en una gira europea, amb parada aquest cap de setmana a Copenhagen i Aarhus, que es tancarà el proper 7 de gener a la madrilenya sala La Riviera. Entremig han tingut temps per gravar un split compartit amb els també madrilenys The Parrots, el cantant dels quals va fer d’enginyer de so a les seves dues primeres maquetes, i publicar el seu disc de debut, Leave Me Alone (Lucky Number, 2016), produït per Paco Loco.

 Podeu escoltar a les Hinds a: https://hinds.bandcamp.com/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: