LNE us recomana: Marina Herlop.

Per Frederic Cervelló

Laia Ros2.jpg
Foto: Laia Ros

La Marina Herlop és una pianista i cantant de Piera (Anoia, Barcelona). Va començar a composar les seves primeres cançons l’any 2013, a partir de la dissolució del seu anterior grup, el duet Viva Vladimir. En aquest mateix any va reprendre els seus estudis musicals, després d’anys d’haver-los abandonat.

Quan va tenir un bon grapat de cançons enllestides les va gravar en una demo, anomenada Nanook, amb la intenció de passar-la als llocs on estava interessada en tocar. La bona acollida de la demo va fer que es decidís a enviar-la a diversos segells discogràfics, entre ells a Instrumental Records, la discogràfica que acabava de crear el pianista James Rhodes, doncs en aquells moments la Marina n’estava llegint la seva autobiografia. Els d’Instrumental es van mostrar interessats en el disc i el van publicar el novembre del 2016, convertint-se en la primera referència del segell.

La proposta musical de la Marina Herlop bascula entre harmonies clàssiques i melodies viscerals en les què la veu és un instrument més que dóna personalitat i distinció al seu so. Se l’ha comparat amb músics com Joanna Newsom, James Blake, Coco Rosie, Portishead, Julia Holter, Claude Debussy o Maria Coma.

És interessant remarcar la seva vinculació amb les Terres de l’Ebre. El 2016 va tocar al Formes Diverses de Vida, festival de música experimental que es celebra anualment a Ulldecona i que organitzen els companys de Boira Discos. Aquest passat estiu va fer una estada al Delta de l’Ebre, on va composar part de les cançons del que serà el seu segon elapé, que es publicarà a la propera primavera, i va formar part del cartell de l’edició d’enguany del Eufònic, oferint un dels concerts – a l’Església Nova de La Ràpita – més destacats del festival.

Al marge del seu projecte musical, la Marina estudia actualment al Conservatori de Badalona.

Per saber-ne més:

https://www.marinaherlop.com/index.php/ca/

https://open.spotify.com/album/61OC3nL40pN2KejEuIBj63

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: