LNE us recomana: L’Hereu Escampa.

Per Frederic Cervelló

Alberto Polo.jpg
Foto: Alberto Polo.

Algun dia ens haurem d’arromangar les mànigues i escriure amb deteniment sobre la proliferació dins l’escena musical de casa nostra en els darrers anys de grups de hardcore – en totes les seves variants – formats només per un guitarra i un bateria, reduint el set a la mínima expressió, des de Les Aus a Cala Vento passant per vàlius, Meconio o Retirada!

Avui, però, toca parlar en exclusiva d’un d’aquests grups: L’Hereu Escampa, duet punk de Manlleu (Osona, Barcelona) format l’any 2010 per Carles Generó (guitarra i veus) i Guillem Colomer (bateria i veus), músics que ja havien participat anteriorment en altres projectes musicals sorgits a la Plana de Vic, epicentre musical del país, com Woses, Desperdicios o Turnstile.

Influenciats per bandes com Japandroids, Cap’n Jazz o Japanther, la seva proposta es basa en l’austeritat en el format, els canvis de ritme, la contundència de les percussions, l’agressivitat de les guitarres i el crit com a màxima expressió. El nom del grup el prenen del títol d’un dels capítols de La memòria dels cargols, mítica sèrie de TV3, i d’un text de Josep Pla.

Al 2011 van editar la seva primera referència, el seminal S/T (Famèlic Records), gravat, coproduït i mesclat per Edgar Rodríguez, masteritzat per Ryan Schwabe i amb artwork de Tània Terror. Un any després van compartir EP amb els Her Only Presence en l’ Split EP, editat per Famèlic. El debut en llarg de la banda va arribar el 2013, amb Llamp de Déu (Famèlic Records), amb el què començaren una prolífica relació amb els germans Garcia, d’Ultramarinos Costa Brava, responsables de la gravació, mescla i masterització del disc. Al 2015 van editar el single L’Esclafit (Famèlic Records), gravat i mesclat per Edgar Rodríguez i masteritzat per Victor Garcia a Ultramarinos Costa Brava.

Aquest mes d’octubre han editat el seu segon disc, Pren la matinada (Famèlic Records), que arriba quatre anys després del primer, un lapse de temps provocat, segons indiquen des del seu segell, per diversos canvis de local d’assaig i per un seguit de dificultats que han acabat tenyint les seves noves cançons d’un to més reflexiu, personal i místic. L’ LP ha estat gravat entre Cal Pau Recordings i Ultramarinos Costa Brava i ha comptat amb la participació de Santi Garcia, Borja Pérez i Víctor Garcia en la gravació, producció, mescla i masterització. L’artwork ha anat de nou a càrrec de la Tània Terror.

Podeu escoltar-los a: https://lhereuescampa.bandcamp.com/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: