LNE us recomana: Melenas.

Per Frederic Cervelló

Ander Iribarren

 

Cançons pop, algunes més garatgeres, altres més punk, en les que les melodies i les harmonies hi juguen un paper destacat. Aquesta és la fórmula, senzilla però eficaç, que ha portat a Melenas, banda pamplonesa formada l’agost del 2016 per Oihana, guitarra, veu i composició, Leire (Los Ginkas), al baix, María, als teclats, i Laura (Panty Pantera), a la bateria, a convertir-se en la nova sensació de l’escena musical de l’Estat espanyol.

Les quatre es coneixien de vista i es van fer amigues en coincidir al Nébula, un petit bar de Pamplona. L’Oihana, que té formació clàssica i toca el violí des de petita, va començar a practicar amb la guitarra. Poques setmanes després ja tenia una pila de cançons que va ensenyar a les altres tres. Un any i escaig més tard publicaven el seu disc de debut, de títol homònim, editat a mitges per Snap! Clap! (Barcelona), Elsa Records (Donosti) i El Nébula Recordings (Pamplona). La primera tirada, de 300 còpies, es va esgotar en dos mesos.

Amb influències de bandes com The Go-Betweens, The Goon Sax, Tge Go-Violets, Martha and the Muffins o Heavenly, les Melenas han girat per arreu. De fet, ara mateix acaben de tornar d’Austin (Estats Units), on han pres part de l’edició d’enguany del SXSW, oferint nou concerts en set dies.

Si encara no les coneixeu, les podeu escoltar a: https://melenas.bandcamp.com/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: