El Grup del Mes: Göttemberg.

Per Frederic Cervelló

foto_grupal_1.jpg

Göttemberg és una banda de rock assentada entre Tarragona i Londres formada per Toni Galván (guitarra i veu), Miguel Zanón (guitarra i cors), Isaac Mas (baix i cors) i Alejandro Granadero (bateria). A banda d’aquest projecte, els músics que el configuren també formen part de la banda d’acompanyament en directe del cantautor reusenc Miquel Vilella (tal i com The Band acompanyava a Dylan), fet que els permet foguejar-se en gires i concerts d’abast peninsular: Los Conciertos de Radio 3, Monkey Week, Teatre del Liceu, Teatre Bartrina..

L’any 2014 Göttemberg van editar el seu disc de debut, Héroes y tumbas (auto-editat), i, a finals del 2016, van publicar la seva segona referència, La extraña sobremesa (auto-editat), que es va presentar oficialment el passat 29 de desembre en un concert a la tarragonina Sala Zero. Tots dos discs han estat produïts per Miguel Zanón, músic de llarg recorregut dins l’escena musical tarragonina, i enregistrats a La Cocina de Juan Zarpa.

En paraules dels propis Göttemberg, La extraña sobremesa és un àlbum més fresc i espontani que el precedent però que repeteix la fórmula d’explicar-nos una història, és a dir, és també un disc conceptual. Si a Héroes y tumbas els tarragonins s’endinsaven en el món dels superherois, en aquest cas ens presenten a onze persones sense res en comú que coincideixen, no és sap com, en una sobretaula certament estranya. De moment, de tota aquesta tropa, ja hem conegut a una Mèdium i un Contramestre ens dos vídeos dirigits per La Produktiva Films. El disseny i maquetació del disc ha anat a càrrec de Toni Galván (un dels grans de la il·lustració a casa nostra) i les il·lustracions i collages són obra de Pau G. Valls.

El proper dimecres 21 de juny els Göttemberg ens acompanyaran en la nostra cita mensual (la darrera de la temporada) al Tràfic d’Abstraccions de Tarragona Ràdio, programa conduït per la nostra companya Núria Calvó. Ens han avançat que tocaran en directe un parell de cançons, o sigui que estigueu al cas!!

Més informació:

gottembergband@gmail.com

https://gottemberg.bandcamp.com/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: