El grup del mes: April Fool’s Day.

Per Frederic Cervelló

aprils4.jpg

April Fool’s Day és un grup format a Salou l’any 2002 per quatre amics de tota la vida: l’Imar Sanmartí (guitarres i mini-moog), el David Garitonandia (guitarres i veu), el Marc Espasa (baix i veus) i el Nacho Garrido (bateria). El grup és una evolució d’un projecte anterior, amb l’Imar a la veu, anomenat Freeplay.

La seva proposta musical, composta per melodies pop amb un brillant joc de guitarres i arranjaments atmosfèrics, beu de bandes dels 90 com Teenage Fanclub, Gigolo Aunts, Yo la Tengo o Pavement. Habituals de la Sala El Cau, llavors temple indie de la capital tarragonina, han tocat al Primavera Sound (2009 i 2012), al Let’s Festival (2008), als Conciertos de Radio3 (2007, 2011) o al Madrid PopFest (2012).

L’any 2002 van gravar una primera maqueta anomenada doubts. Durant el mateix 2002 i el 2003 van gravar fins a tres maquetes més derivades de la primera: doubts2, doubts3 i lastdoubts. Al 2003 van quedar finalistes del D.O. Tarragona, van formar part del projecte Música desc., organitzat per l’associació juvenil Grup Jove, de Salou, i van resultar guanyadors del concurs CityMuac, organitzat per CityTV, Sinnamon Records i la Sala Razzamatazz, fet que els permet participar en l’edició d’aquell any del festival Wintercase.

Al 2005 van gravar el seu primer EP, Eight.dots.towards.the.ninth.red.one.(auto-editat) i van quedar semifinalistes del concurs Proyecto Demo, organitzat pel Festival Internacional de Benicàssim. L’any següent resulten guanyadors del concurs Pop-Eye, organitzat pel segell Bon Vivant Records, en la categoria de millor maqueta de l’any. El seu primer llarg es va publicar el 2007, 9th (Junk Records) i el segon, Well, It’s true (auto-editat, reeditat Sello Salvaje, 2013), no va aparèixer fins al 2012. Entremig van editar un single en vinil de 7”, Olimpic Games (auto-editat, 2011, reeditat per Sello Salvaje, 2013).

La seva darrera referència és l’EP Cloudless, publicat el 2013 amb el segell discogràfic sevillà Sello Salvaje. El disc el van gravar i produir els propis membres de la banda als estudis Can Felicià & Cristina, de Riudoms, i va ser masteritzat per Pedro Oliver Felipo a Tabah Mastering, Saragossa.

Tot i no tenir novetats d’ells des de llavors, els de La Nova Escena hem pogut saber que a dia d’avui els April Fool’s Day segueixen en actiu i en ple procés de desenvolupament de noves cançons que esperen poder gravar aviat. Mentrestant, caldrà revisar les immenses cançons dels seus treballs anteriors.

Els podeu escoltar a: https://aprilfoolsday.bandcamp.com/

2 pensaments sobre “El grup del mes: April Fool’s Day.”

Deixa un comentari