LNE us recomana: Somadamantina.

Per Frederic Cervelló

somadamantina-1200x590

La madrilenya Somadamantina és considerada una de les pioneres de l’escena dancehall i trap de l’Estat espanyol. Va debutar el 2012 penjant, com la resta dels seus col·legues, les seves cançons a Internet i adquirint immediatament el rang de reina del trap. Vinculada amb el col·lectiu La Vendición, va col·laborar amb Young Beef abans que aquest passés a formar part de Pxxr Gvng, (actualment coneguts com Los Santos).

Se la va catalogar com a rara avis dins l’escena, doncs a banda de la qualitat de les seves lletres (reconeix la influència de Oscar Wilde, Plató, Oriana Fallaci o Miguel Hernández) tenia gustos musicals diversos: The Strokes, Led Zepellin, Nirvana o La Mala Rodríguez.

Durant uns anys va estar desconnectada de la música però aquest 2017 ha tornat amb força amb l’edició de dos senzills: Wet (amb el àlies de Original Brillantes) i Hermoso, tots dos sota el paraigües de La Vendición Records. Aquest any ha ofert més concerts del que era habitual en ella, fet que li donava cert toc enigmàtic, i l’hem pogut veure, per exemple, al Eufònic Festival.

https://soundcloud.com/somadamantina

http://lavendicion.com/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: