L’Entrevista: La Habitación Roja

Per Laura Julià

“Fem el que ens ve de gust, ens deixem emportar pel moment”

Acaben de publicar Sagrado Corazón i ja tenen nou disc preparat.

la-habitacion-roja-concert
Foto: Laura Julià

El passat divendres dia 25 de novembre La Habitación Roja va actuar a la Sala Zero de Tarragona i La Nova Escena va tenir l’oportunitat de parlar amb Pau Roca el guitarrista de la banda valenciana.

  • Què podem trobar a “Sagrado Corazón” el vostre nou disc?

Podeu trobar les nostres millors cançons fins al moment. No crec que mai abans haguem fet un àlbum tan variat i heterogeni com aquest.  Hi ha alguna cançó més ballable però també podeu trobar alguna balada que es podria considerar quasi melòdica i després hi ha cançons com “La vida es muy corta” que destaca per ser la més potent. Hem estirat els límits de diferents estils, són cançons pop i ens sentim molt còmodes amb aquest estil.

  • Consideres que heu canviat molt musicalment des que vàreu començar fins ara?

Sí, els altres discs eren molt lineals, ara fem simplement el que ens apeteix, ens hem deixat emportar pel moment. En aquest darrer disc havíem fet 20 cançons de les quals hem escollit les que més ens agradaven.

  • Quin va ser el grup que més et va influenciar per ser músic?

Iron Maiden em va canviar la vida.

  • Des de l’arribada d’Internet la música es gaudeix més o menys?

Crec que s’està perdent pel camí la paciència en quasi tot. Jo encara segueixo comprant vinils perquè és la única manera d’escoltar un disc sencer, i em sé l’ordre de les cançons. Jo punxo i ho noto sobretot amb la gent jove que no acaba de profunditzar amb els grups, perquè van saltant d’uns grups a altres i van escoltant coses noves cada dos per tres i no és dolent, però tot ha de ser molt immediat per a ells.

  • Quins grups escoltes?

The Cure, The Smiths, Blur, New Order, Vampire Weekend, The National, Deerhunter, Bowie...

  • Us atreviríeu a fer un disc de versions de Bowie per exemple…?

(riu) De Bowie no crec, ens encanta però potser faríem versions per a nosaltres per a passar-nos-ho bé, però pel públic en general no.

  • Teniu algun ritual abans de sortir a actuar?

La veritat és que no, ajuntem les mans i fem una espècie de crit de guerra.

  • Quina de totes les vostres cançons té un significat especial per tu?

A la que sense cap tipus de dubte li tinc certa estima és “Días de vino y rosas”, que està inclosa dins del disc Universal ja que em porta molt bons records.

  • A quin festival, ja sigui a nivell nacional o internacional, us encantaria tocar que encara tingueu pendent?

Pel que fa a Espanya crec que ja hem assistit a tots els festivals més importants, però posats a demanar seria un somni poder tocar a Coachella.

  • Ja per acabar… quins plans de futur teniu?

Acabem d’arribar de Llatinoamèrica i hem acabat el nostre nou disc. Quan acabem la nostra gira per Espanya, farem un petit descans i tornarem amb la promoció del nou treball i la gira amb els diferents concerts… però no us puc avançar res més pel moment.

One thought on “L’Entrevista: La Habitación Roja”

Deixa un comentari