LNE us recomana: Ubaldo.

Per Frederic Cervelló.

ubaldo5-1200x590.jpg

Ubaldo és el projecte més personal del guitarrista ampostí Andreu G. Serra, responsable del segell discogràfic Boira Discos i ex-membre dels també ebrencs Ensemble Topogràfic.

La seva proposta veu del noise, l’ambient, la improvisació i la música experimental. L’any 2014 va editar el seu primer treball, Sud Ego (Boira Discos), un disc, produït i mesclat per Carlos Martorell (Shoeg, Ensemble Topogràfic), que «sorgeix de les improvisacions en un mateix, entre Amposta i Barcelona, entre el local d’assaig de Tosses i l’habitació del carrer Unió durant el 2014». L’artwork i el disseny del disc anava a càrrec d’Alex Basterra.

Aquest 2017 ha editat la seva segona referència, La pèrdua de l’estat (Boira Discos), en el què hi predominen atmosferes humides que contrasten amb guitarres hiperactives i veus que es perden entre capes i repeticions. Aquest cop ha estat ell mateix, llicenciat en Art i Disseny a l’Escola Massana (Barcelona), qui s’ha encarregat de l’art i el disseny del disc.

La pèrdua de l’estat es va editar originalment en cassette però l’Andreu ha aconseguit aquest estiu els diners suficients, gràcies a una exitosa campanya de verkami, per poder-lo publicar també en format vinil.

Es comenta que quan els Yo La Tengo va efectuar la seva mítica visita a l’Ultra-Local Records de Poblenou, aprofitant que prenien part del cartell del Tibidabo Live Festival (2015), d’entre els discos que es van comprar hi figurava el cassette de debut d’Ubaldo. Ira Kaplan ja coneix la proposta musical de l’Andreu. Ara us toca a vosaltres.

https://ubaldo.bandcamp.com/

One thought on “LNE us recomana: Ubaldo.”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: