El Qüestionari: Aloha Bennets

Per Frederic Cervelló

13123041_1696023037318748_7873626645112036232_o (5).jpg

Un dels concerts més destacats d’aquest cap de setmana és el que oferiran Sidonie + Aloha Bennets el dissabte 1 d’abril a la Sala Zero de Tarragona (Curtcircuit + Radar Palmfest). Radar Palmfest, com ja sabreu, és un cicle de concerts promogut pels programadors de l’enyorat Palmfest i de l’encara vigent Twinpalm que entre la tardor i la primavera porten a la Sala Zero la millor oferta de música independent, rock, electrònica i, en general, propostes de qualitat que sovint queden fora dels circuits comercials. Curtcircuit, per la seva banda, és un cicle de concerts itinerant, organitzat i ideat per l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC) amb la col·laboració d’Estrella Damm i de la Fundació Sgae, que recorre les sales membres de l’ASACC distribuïdes per tota la geografia catalana amb l’objectiu d’apropar-nos aquells grups que costa veure en directe fora de Barcelona, sobretot els més emergents. L’aposta és atractiva en el sentit que a cada concert toquen dos bandes, una de més recorregut i “nom” que apadrina a una altra “menys coneguda”. En el que portem de l’edició d’enguany del Curtcircuit hem tingut l’ocasió de veure en directe a casa nostra a El Petit de Cal Eril + Renaldo & Clara (24 de febrer, Sala Zero) i El Niño de La Hipoteca y Los Ratones + Oscárboles (10 de març, Sala Zero).

Nosaltres hem aprofitat l’ocasió per demanar-los als Aloha Bennets que responguin el nostre Qüestionari. Per qui no els conegui, dir que són un quartet de Barcelona format per la Mireia Bellido (veu i guitarra), l’Olga García (veu i baix), la Cristina Robles (veu i guitarra) i l’Álvaro Alouane (bateria) que practica el que ells denominen garatge tropical, una elaborada recepta que mescla garatge-punk amb gotetes de surf. Les Aloha ens presentaran el seu darrer EP, Mahalo (La Nada Colectiva i Mama Vynila Records), publicat en cassette el passat setembre, només uns mesos després de debutar amb l’ EP Varadero (autoeditat, abril 2016). Tots dos EPs han estat gravats i mesclats per ells mateixos. Segons hem pogut saber, a finals d’aquest 2017 sortirà al carrer el seu primer LP.

Podeu escoltar-les a:

https://alohabennets.bandcamp.com/

 1. Amb quin músic us agradaria col·laborar?

Ens mola molt el que fan Novedades Carminha. Quan els vam telonejar ens ho vam passar genial, així que si hem d’escollir, ens quedem amb ells!

 1. Amb quin músic, de qualsevol època, us agradaria sortir de festa?

Ens hauria agradat moltíssim poder haver viscut tota la moguda dels anys 60. Des del moviment hippie fins la culminació d’aquesta gran dècada a Woodstock.

 1. Quin ha estat el millor moment de la vostra vida com a músics?

El fet de poder sortir fora a tocar ja és un gran pas per a nosaltres. Ens agrada molt viatjar i poder-ho combinar amb la música és la millor part, així que ens quedem amb els viatges a Madrid i a Sevilla i, també, poder tocar amb grups que fa anys que seguim, com ara amb Sidonie.

 1. Amb qui no compartiríeu mai escenari?

Doncs no ens ho hem plantejat mai. Ens agrada conèixer altres grups i veure altres maneres de fer, així que segurament hauria d’haver-hi un motiu de pes per a negar-nos a tocar amb algú.

 1. Quin clàssic de la música creieu que està sobrevalorat?

Tenim gustos diferents i ens agraden coses molt dispars, però no hem coincidit en cap clàssic de la música sobrevalorat. Si en el seu moment van tenir reconeixement, per alguna cosa seria.

 1. Quina és la vostra principal font d’inspiració?

Escoltem un munt de música diferent i, tot i que no tot s’assembla al que nosaltres composem, creiem que tot ens inspira d’una manera o altra. Pel que fa a les lletres, ens inspirem en coses que ens passen, històries que ens expliquen, etc.

 1. Quin va ser el primer disc que us vau comprar?

Olga: no ho recordo bé, suposo que em regalarien el de La oreja de van Gogh.

Álvaro: Abbey Road, dels Beatles, quan tenia 13 anys.

Mireia: Avril Lavigne.

Cris: Jo diria que també va ser Avril Lavigne.

 1. Sentiu que formeu part d’una escena musical?

Quan vam començar a fer concerts amb Aloha ara ja fa una mica més d’un any no coneixíem a molts músics de l’escena barcelonina. Poc a poc, hem anat fent amics i ens hem sentit molt ben acollits. Anem als seus concerts, ells venen als nostres, muntem coses junts, etc.

 1. Us costa trobar bolos a la província de Tarragona?

De moment no ens hem trobat en la situació. Portem un any com a grup i, fins ara, hem tocat sobretot a Barcelona i hem tingut la sort de fer uns quants bolos fora de Catalunya. Aquest és el nostre primer concert a Tarragona (tot i que no l’últim de l’any!).

 1. Creieu que teniu prou públic al sud de Catalunya?

Estem a l’expectativa, a veure què passa!

 1. Coneixeu algun grup o solista de la província de Tarragona?

Vam coincidir en un concurs amb VLIVM i també hem vist algun cop en directe a Roba Estesa.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: