El grup del mes: Crim

Per Frederic Cervelló

crim-tadeu-dreyer
Foto: Tadeu Dreyer

Crim és la banda del moment. Només cal mirar la seva agenda de concerts: en els propers quinze dies estaran tocant a Tarragona, Barcelona, Madrid, Ourense i Guernika. Tot gràcies al seu darrer treball, Blau sang, vermell cel (Bcore Disc, 2016), publicat el passat 28 d’octubre, que ha suposat la confirmació de la banda tarragonina com un dels puntals de l’escena punk rock del país.

Crim es van formar l’any 2011, «inspirats per la cruesa i melodies de bandes com Social Distortion, Leatherface, Cock Sparrer o Vanilla Muffins», com consta a la seva pàgina de Bandcamp. Compost per Adrià Bertran (guitarra i veu), Marc Anguela (bateria i segones veus), Quim Mas (guitarra i segones veus) i Javi Dorado (baix i segones veus), el grup va debutar ja el mateix 2011 amb l’edició de la demo 10 milles per veure una bona merda, una mescla explosiva de punk, OI! i hardcore embolcallada per la veu crua i contundent de l’Adri. La demo els va donar a conèixer i els va donar l’empenta necessària per continuar endavant amb el projecte i publicar el 2014 un primer elapé, S.T (Secret Bridge, Walkalone i Tesla), considerat per la crítica com un dels millors discs de punk rock dels darrers deu anys. La publicació d’aquest disc els va fer pujar a la primera divisió de l’escena musical i els va obrir la porta a compartir escenari amb els grans: Toy Dolls, Bad Religion, Bad Manners…

Aquesta tardor han tret al mercat el seu segon disc, l’abans esmentat Blau sang, vermell cel, gravat mesclat i masteritzat a Ultramarinos amb els germans Santi i Victor Garcia i amb il·lustracions del també tarragoní Antonio Galvan (Tarde Mañana Noche, Göttemberg, Junkie Python). El disc tenia el difícil repte de no desmerèixer el treball anterior, tot un èxit de crítica i públic. Cançons com “Avui fa bon dia”, himne instantani, o “Una cançó i una promesa” denoten que ho han aconseguit; han superat el repte en escreix.

El proper divendres 2 de desembre teniu l’oportunitat de veure’ls en directe a casa, a la Sala Zero, en un concert que comptarà també amb la presència de Toxitocina, Pistol Please i Groggy Rude (20.15h, 7/10 euros).

https://crim.bandcamp.com/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: