Qui som i què fem

La Nova Escena és una revista digital que vol donar a conèixer als seus lectors els músics, artistes i creadors de l’escena cultural del sud de Catalunya i, per extensió, de la resta del territori català.

Tot va començar l’estiu del 2013, quan Frederic Cervelló va crear una pàgina de Facebook que batejà amb el nom de La Nova Escena. En aquesta pàgina hi penjava vídeos i notícies relacionades amb la nova fornada de grups que, d’ençà l’any 2008, havien irromput amb força en l’escena musical catalana. També hi feia un seguiment de les noves i interessants bandes de la ciutat de Tarragona i voltants que anava descobrint. Poc a poc, la pàgina va començar a tenir els primers seguidors i Frederic, animat, va dedicar-hi més esforços. Fou quan aparegueren les primeres seccions (L’Agenda, El Grup del Mes, El Bolo del Mes, Altres Escenes), es feren les primeres cobertures de concerts i s’obtingué la col·laboració puntual de fotògrafs com Luís Pérez Contreras i Carles Llop, que cediren desinteressadament les seves fotos a la pàgina.

Al gener del 2014, Frederic es posà en contacte amb la Laura Adán, jove fotògrafa i artista tarragonina, a qui proposà involucrar-se en el projecte. Tot i que la Laura residia a Berlín s’hi mostrà interessada i junts van esbossar i assentar les bases del que més tard seria la “versió 2.0” de La Nova Escena: una revista musical on line de periodicitat determinada, amb pàgina web pròpia i presència a les Xarxes Socials. El projecte, però, queda en stand by fins al juny del 2014, quan la Laura tornà a Tarragona i entrà a formar part definitivament de La Nova Escena. Llavors, tot s’accelerà i al mes següent sortia a la llum el primer número de la revista digital.

A l’estiu del 2014 s’incorporaren a La Nova Escena la tarragonina Laura Rodríguez i la reusenca Ariadna Brunet, totes dues fotògrafes. Des de llavors, la Laura i l’Ariadna s’encarreguen de la cobertura gràfica de concerts i esdeveniments varis i gestionen la secció Altres Escenes, en la qual es fan ressò de les manifestacions artístiques més recomanables i des d’on cada quinze dies ens presenten l’obra d’un Instagramer. Al mateix estiu s’incorporà a la revista el reusenc Jordi Ximeno, que ja havia col·laborat anteriorment en altres mitjans i que s’afegí a l’equip de redacció. En Jordi creà les reconegudes seccions Melòmans i El Qüestionari.

A l’hivern del 2014 s’uní a l’equip la vallenca Núria Calvó, amb experiència en l’escena musical local com a membre del col·lectiu Anima’t i responsable del programa de Tarragona Ràdio Tràfic d’Abstraccions. La Núria s’afegí a l’equip de redacció.

Al març del 2015, La Nova Escena va iniciar un seguit de col·laboracions amb el programa radiofònic de la Núria Calvó. Un cop al mes, els membres de la revista hi prenen part i, a banda d’avançar els continguts del proper número, es compta amb la presència en els estudis de Tarragona Ràdio del grup que protagonitza la secció El Grup del Mes, que és entrevistat i interpreta unes cançons en directe.

A l’estiu del 2015 s’incorporà a la revista la periodista danesa establerta a Tarragona Helle Kettner, a qui l’equip de La Nova Escena coneixia de la seva tasca com a creadora i responsable del programa d’entrevistes Trójkat, a Ràdio Ciutat de Tarragona.

Actualment, l’equip de La Nova Escena està format per:

Frederic Cervelló: edició i redacció.

Ariadna Brunet: fotografia.

Núria Calvó: redacció.

Helle Kettner: vídeo, fotografia i entrevistes.

Laura Rodríguez: fotografia i redacció.

Jordi Ximeno: redacció.

Contacte:

info@lanovaescena.cat

Twitter: @LaNovaEscena

Instagram: instagram.com/lanovaescena

Facebook: http://www.facebook.com/lanovaescena

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: