LNE us recomana: Júlia.

Per Frederic Cervelló

Jordi Arques2
Foto: Jordi Arques.

Júlia és un duet d’Alcoi (l’Alcoià, València) format per Estela Tormo (guitarra elèctrica, baix, programacions i veu) i Lídia Vila (sintetitzadors, bases, guitarra elèctrica). La seva proposta musical fusiona folk, pop i electrònica, fet que fa que se les compari amb bandes de dreampop com Beach House, els primers Maga o Austra.

L’any 2012 van editar la seva primera referència, El mecanoscrit, que va rebre el premi Ovidi Montllor a la millor maqueta. El seu debut en llarg no va arribar fins tres anys més tard, amb la publicació de Nuvolàstic (Malatesta Records, 2015), produït per Dani Cardona, gravat i mesclat a El Sotano, València, i masteritzat per Enrique Soriano a Crossfade Mastering, València. L’artwork del disc, a càrrec de Soysoft, va guanyar el premi Ovidi Montllor a la categoria de millor disseny.

El passat 14 d’octubre van presentar, en un concert al Centre Cultural Mario Silvestre d’Alcoi, el seu segon disc, Pròxima B (Malatesta Records / Hidden Track Records, 2017), un treball ple d’atmosferes lo –fi i en el què l’electrònica juga un paper més destacat que les ha convertit en una de les bandes emergents més interessants de l’escena musical valenciana. Pròxima B ha estat gravat als estudis White Recorder d’Alcoi per Adrià Sempere, mesclat per Javier Vicente Carasueño a Saragossa i masteritzat per Javier Roldón als estudis Vacuum de Saragossa. La producció ha anat a càrrec de Carasueño i de Júlia; l’artwork és obra de Magda Arques i Sofia Hernández.

Podeu escoltar-les a: https://malatestarecords.bandcamp.com/album/pr-xima-b

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: