LNE us recomana: Pinpilinpussies.

Per Frederic Cervelló.

56384167_448295369044624_3059863241451634688_o.jpg

Pinpilinpussies és un duet basco-català, amb seu a Barcelona, format a finals del 2017 per l’Ane Barcena (bateria, veu i guitarra) i la Raquel Pagès (guitarra, veu i bateria). El nom del grup prové d’una variació punk del mot «pinpilinpauxa», que significa papallona en euskera.

La seva proposta musical és directa i senzilla: rock cru i sense artificis, amb influències de la seva admirada Courtney Barnett (que dóna títol a una de les cançons, “Courtney”), Bikini Kill, Sleater – Kinney o Moldy Peaches.

Al març del 2018 van editar la seva primera referència, la demo Live at Freedonia, una gravació en directe del seu primer concert juntes, a la sala Freedonia, del Raval. La demo va ser escollida com una de les millors demos catalanes del 2018 per la revista Mondo Sonoro.

Al febrer del 2019 van publicar el seu EP de debut, 80/B (Producciones Polyklin), el títol del qual fa referència a la talla de sostenidor de totes dues. El disc ha estat produït per Bernat Sánchez i masteritzat per Víctor Garcia.

El passat 6 d’abril, l’Ane i la Raquel, que treballen en el món de la indústria musical, una a l’Apolo i l’altra al festival Vida, van organitzar el festival Cosa de Dos, a la sala VOL del Poble Nou, en el qual reunien a duets musicals que admiren: L’Hereu Escampa, Meconio, Lookmomnohands i Monsieur Cactus DJ Set, amb les Pinpilinpussies com a amfitriones, obrint el festival.

Podeu escoltar-les a: https://pinpilinpussies.bandcamp.com/releases

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: