El Qüestionari: Agost.

Per Frederic Cervelló.

agost peq.jpg

Agost és un trio de Barcelona format per l’Anny, el Lambo i el Pol. Amb influències de bandes com Slowdive, My Bloody Valentine, Beach House o Animal Collective, la seva proposta musical es mou entre el shoegaze i el dream pop més electrònic.

L’any 2015 van penjar a Bandcamp la seva primera referència, l’EP Agost E.P. El 2018 van resultar guanyadors del Proyecto Demo, de Radio 3, i van publicar, a finals de setembre, el seu disc de debut, Dim Out (Hidden Track Records), gravat a La Casa Murada. La mescla va anar a càrrec de Marco Morgione i la masterització de Yves Roussel. L’artwork és obra de Joaquín Urbina.

El passat 7 de setembre van actuar al Pavelló Firal de la Ràpita en el marc del festival Eufònic.

 1. El primer disc que us vau comprar.

Anny: Feels, d’Animal Collective.

Lambo: Rather Ripped, de Sonic Youth.

Pol: Seventeen seconds, de The Cure.

Feels_(Front_Cover)
Animal Collective: Feels.
 1. El primer instrument que vau aprendre a tocar.

Anny: Clarinet.

Lambo: Guitarra.

Pol: Guitarra.

 1. El primer grup del que vau formar part.

Anny: Un grup de versions amb uns amics.

Lambo: El grup es deia Rec05, format per companys d’institut.

Pol: Un grup punk als 90.

 1. El primer cop que vau tocar en directe.

Hem fet moltíssims concerts abans de formar Agost, amb diferents projectes professionals i no professionals. El primer concert amb Agost va ser a l’antiga Sala BeGood (ara sala VOL) a Barcelona l’any 2016. Va ser quan vam presentar el projecte per primer cop al públic.

 1. El darrer cop que vau sentir pànic abans de pujar a un escenari.

El concert del Primavera Sound era important per nosaltres, la sala Apolo plena feia respecte, però els nervis es van transformar en emoció amb un públic molt entregat.

 1. Si no fóssiu músics, us agradaria treballar de… / estudiar

 Dues parts d’Agost ens dediquem a la docència, i l’altra part restant a l’alta cuina.

 1. Trap si o trap no.

Com qualsevol gènere musical, té les seves coses bones i dolentes. Tanmateix, tot ve influenciat d’altres gèneres o corrents. Ens agrada analitzar allò que ens és de profit o ens pot inspirar de qualsevol estil musical.

 1. Si ens agrada Agost, també ens agradarà/n….

Sempre ens han relacionat amb bandes com Beach House, Animal Collective o Slowdive, i són grans influències per nosaltres. Es poden trobar punts en comú en aquests projectes, com les capes de so, el to atmosfèric o els loops al llarg de les cançons, però també tenim altres influències on el ritme i alguns trets característics de la música africana són els protagonistes. Ara estem escoltant molt a KOKOKO!, TSHEGUE i Donso.

kokoko-sonar-bcn-2018.jpg
Kokoko.
 1. L’escena musical dins la qual tots els mitjans s’entesten en incloure-vos.

Encara no hem sentit a cap mitjà respondre o parlar sobre aquesta qüestió, qualsevol proposta serà benvinguda. El que ens agrada és quan ens fan una bona descripció o definició, perquè ni tan sols nosaltres ho sabem fer. D’altra banda, estem en contacte amb un grup de músics, bojos per l’electrònica com nosaltres, de diferents parts d’Espanya, com Presumido, Músculo o Harakiri Beach.

 1. El músic amb qui us agradaria col·laborar.

Seria un somni fer quelcom amb Kim Gordon o Björk.

kim-gordon.jpg
Kim Gordon.
 1. La cançó d’un estil molt diferent al vostre de la qual us agradaria fer-ne una versió.

Ja vam enregistrar la versió de The Model de Kraftwerk, i és una de les cançons que més funciona en directe. D’altra banda, Dreams de Fleetwood Mac és una cançó que ens agrada molt als tres i que podria ser versionada aviat.

 1. El lloc més especial on heu tocat.

Sempre és especial tocar a qualsevol lloc. Aquest any hem tingut la sort de tocar a Wales, una experiència única. També quan vam anar a Madrid, a tocar a la final de Proyecto Demo, als estudis de Radio 3. El Primavera Sound o el FIB pel nom i els cops que hi hem assistit com a públic, però d’altres amb màgia com el Minibeat o l’Eufònic, que promet molt.

 1. Un grup o solista del sud de Catalunya que us agradi.

Normalment no ens fixem d’on són els artistes, per tant ens resulta difícil trobar una referència del sud de Catalunya. En coneixem a moltes i molts grups i solistes Catalans amb qui compartim escenari habitualment, i apreciem les seves propostes i ganes de fer-se un forat a l’escena.

 1. El darrer cop que vau tocar a la demarcació de Tarragona – Terres de l’Ebre. 

Mai abans havíem tocat a la demarcació de Tarragona. I això que hem volat fins a Gal·les per tocar! Tenim moltíssimes ganes d’Eufònic!

 

Podeu escoltar-los a: https://agost.bandcamp.com/

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: