LNE us recomana: Albany.

Per Frederic Cervelló Rodes.

01.jpg

Albany és una de les artistes més interessants de la nova escena urbana. Nascuda a Girona, criada a Granada i resident a València, va començar a escriure cançons de ben jove, influenciada pel seu germà gran, Breakness. El gener del 2015, amb 17 anys, va penjar a YouTube la seva primera cançó, un freestyle anomenat “Trap niggareños”. La cançó la va gravar a l’estudi casolà del seu germà i com a nom artístic va escollir el títol d’una cançó de Kev Brown.

Comparada amb artistes com Kefta Boyz, Pedro Ladroga, Bladde o Lil Peep, es tendeix a incloure a l’Albany dins l’emo, un subgènere de la música urbana caracteritzat pels ritmes lents, els baixos potents, un cert desencís i malenconia en les lletres i l’ús de guitarres.

La publicació el 2018 del single “NADIE”, produït per DRIP 133, un dels responsables del segell nord-americà TeamSESH, va significar un punt d’inflexió en la seva carrera musical, obrint-li les portes de festivals i públics diferents dels habituals, com el Cara B i el Primavera Sound.

Aquest 2019 ha editat els singles “Cosa Rara”, produït per Yibril Rue, “Articuno”, en col·laboració amb Yung Beef, i la mixtape (els músics urbans no graven discs sinó mixtapes) Alcohol & Sullivans, en la que hi col·laboren Goa, Hoseo Bby i Eliop i els beatmakers Karma C, Marvin Cruz i Tundra.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: