LNE us recomana: Soledad Vélez.

Per Frederic Cervelló Rodes

07

Soledad Vélez és una cantant i compositora xilena establerta a València. Entre els seus referents hi trobem PJ Harvey, Beach House i Florence and The Machine. Tot i que els seus dos primers discos beuen del folk anglosaxó, a partir del tercer, Dance and Hunt (Subterfuge Records, 2016), comença a incorporar sintetitzadors i bases electròniques a la seva proposta musical, derivant cap al pop electrònic o, segons les seves pròpies paraules, a l’”electropop-sad“.

El 2017, va presentar en directe l’espectacle “Violeta Siempre”, en el qual reinterpretava el repertori de la també xilena Violeta Parra amb motiu del centenari del seu naixement. El 2018 va publicar el disc Nuevas Épocas (Subterfuge Records), coproduït per Guille Mostaza (Ellos), gravat a El Álamo Shock i amb les col·laboracions de Gerard Alegre (El último Vecino) i Joe Crepúsculo. El treball, tocat íntegrament amb sintetitzadors i teclats analògics, va significar un punt d’inflexió en la seva carrera musical: era el primer cop que compartia la producció d’un disc i era el primer àlbum que gravava íntegrament en castellà.

L’any 2019 va publicar el single “No Vuelvas”, coproduït de nou amb Guille Mostaza, amb el qual feia un nou gir estilístic tot apropant-se a la música urbana, i va col·laborar amb la valenciana Ley DJ en el single “50 latidos”.

Enguany ha presentat dos singles més: “Perverso” i “Tu Mejor Amigo”, cançó entre el reggaeton i el trap produïda per Joaco J. Fox (Mueveloreina), i ha col·laborat amb Centauros, projecte musical liderat per Dani Balaguer i Anna Escurriola, en la cançó “Costa Daurada”, inclosa a l’EP Disco Drama (El Genio Equivocado, 2020).

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: