El Qüestionari: Verde Prato

Per Frederic Cervelló Rodes

Foto: Maria Muriedas

La jove músic tolosana Ana Arsuaga (Serpiente, Mazmorra) ha creat Verde Prato, un projecte en solitari en què porta la música tradicional basca a terrenys sonors contemporanis amb l’ajut de la seva veu i unes bases electròniques minimalistes. És un viatge que han fet, també, altres joves músics de diferents procedències de l’estat espanyol, cadascú amb el seu background, com Rodrigo Cuevas, Baiuca, Maria Arnal i Marcel Bagés o Joana Gomila i Laia Vallès. Amb referents com Mazzy Star, Nico o Mikel Laboa, l’experimentació, sobretot en la veu, és la raó de ser d’aquest projecte.

El 25 de març de 2021 es va publicar el debut de Verde Prato, Kondaira eder hura (Plan B Rec, Lago/Cráter), un disc conceptual, gravat i produït per Jon Aguirrezabalaga (We Are Standard) a Tigre Studios (Bilbo), que narra les aventures d’un jove que decideix canviar el seu poble natal per la ciutat. Cada cançó correspon a un personatge clau en la vida del jove protagonista.

Aquest divendres 18 de març, Verde Prato actuarà, juntament amb Juli Bustamante i Clara Viñals, al Cafè del Teatre (Lleida) en el marc de la quinzena edició del MUD – Músiques Disperses, festival pioner de neo-folk a l’estat espanyol que tindrà lloc entre el 17 i el 19 de març en diversos escenaris de la capital de ponent.

1. El primer disco que te compraste.

Three Imaginary Boys – The cure.

2. La primera vez que subiste a un escenario.

Con Serpiente, en Izar Beltz, un ateneo okupado en Bilbo.

3. El primer grupo en el que tocaste.

Serpiente.

Serpiente. Foto: Ane Rodríguez.

4. La primera canción tuya que sonó en la radio.

Ilargi ilun de Serpiente.

5. El músico o productor con el que te gustaría trabajar.

Badbadnotgood.

Badbadnotgood

6. La canción o disco sin la cual no existiría Verde Prato.

Bat-hiru de Mikel Laboa.

7. La canción de un estilo muy diferente al tuyo de la cual te gustaría hacer una versión.

Como una ola de Rocío Jurado.

8. El disco que hace más agradables las horas en la carretera.

Carole King – Tapestry.

9. El último descubrimiento musical.

Babyxsosa.

10. Un grupo o solista a reivindicar de tu pueblo o ciudad.

Ibon Rg

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: