LNE recomana: Puma Rai Tape Diana.

Per Frederic Cervelló

Puma Rai Tape Diana.jpg

Puma Rai Tape Diana és un grup d’electrònica amb pinzellades pop format per la Carola Llonch i el Vicenç Ferreres, dos músics amb un ampli bagatge dins l’escena musical barcelonina. La Carola havia editat en anterioritat un parell de singles en solitari i havia tocat amb Trasto (veu i baix), Tired Hippo (cors), Ran Ran Ran (cors) i Nando Caballero y la Orquestra del Llanero Solitari (baix). En Vicenç, per la seva part, havia participat en bandes efímeres com Rock and Roll Stars (veu i guitarra), NoBand 5 (baix), NoBand7 (bateria) i The RucsHead going Bananas (bateria i cors).

L’origen de la banda cal buscar-lo en el que havia de ser només una col·laboració puntual i exclusiva entre la Carola i el Vicenç per tal de participar en l’homenatge a Kraftwerk que van organitzar els de l’Ultra-Local Records de Poblenou, l’any 2016, amb motiu dels concerts que el grup alemany va realitzar al Guggenheim de Bilbao. L’experiència va ser tant satisfactòria que, passat l’homenatge, van decidir seguir endavant amb el projecte.

La seva primera referència va ser, precisament, la cançó que va comportar l’aparició de la banda, el senzill Establiment de Trucada, revisió del “The Telephone Call” de Kraftwerk, acompanyada de dos remixes, que es va publicar al setembre del 2016 a la seva pàgina de Bandcamp. Al desembre del mateix any van publicar, també a Bandcamp, la seva segona referència, el senzill Dolça Jane, revisió sui generis del clàssic “Sweet Jane” de The Velvet Underground, acompanyada de dos remixes.

A l’octubre del 2017 van editar l’EP [CV], el primer treball del duet amb composicions pròpies, produït per Velo Batuta i gravat i masteritzat a Barcelona, Torredembarra, Caldes de Montbui i Sant Feliu de Codines. A començament d’aquest 2018 van publicar [KW], un disc amb remescles i versions alternatives de les cançons que formaven part del seu disc de debut a càrrec de Velo Batuta.

Més informació:

https://pumaraitapediana.bandcamp.com/

www.pumaraitapediana.club.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: