LNE us recomana: Yana Zafiro.

Per Frederic Cervelló Rodes.

unnamed.jpg

La Yana Zafiro és una jove artista nascuda a Ucraïna però criada a Múrcia. Segons explica, la seva carrera musical va començar el dia que li va regalar una guitarra al seu pare. La guitarra va acabar a les seves mans, va aprendre els quatre acords bàsics i el 26 de setembre del 2016 va escriure la seva primera cançó: “Raquel”.

Tot i que va començar el projecte en solitari, posteriorment s’hi van afegir en Jaime Arriaga, en Javi Garcia (Cometa) i l’Adrian Garcia Moreno (Adri), que s’encarreguen de la producció de les cançons i del treball a l’estudi de gravació. La Yana defineix la seva proposta musical com Bedroom Lo-fi Pop i se sent propera a altres artistes actuals com Cariño, Marcelo Criminal, Rebe y Confeti de Odio.

El setembre del 2018 va penjar a les xarxes un recull de demos gravades entre el juliol del 2017 i el maig del 2018, anomenat Demo Songs, l’artwork del qual anava a càrrec seu. El 2019 va fitxar pel segell madrileny Mont Ventoux, amb qui va publicar a l’octubre del mateix any la seva primera referència, l’EP Mi perro se va a morir, en una edició limitada de 20 unitats en cassette fetes a mà que es va esgotar ràpidament. El disc es va gravar, mesclar i masteritzar a Tocino Records (Múrcia) pel Jaime Arriaga, el Cometa i l’Adri.

La Yana Zafiro està molt vinculada a l’escena artística de Múrcia i forma part de Derrota, col·lectiu nascut a principis del 2018 amb l’objectiu de donar a conèixer joves artistes de la comunitat autònoma.

Es preveu que a principis d’aquest 2020 s’editi el seu primer llarga durada que durà el títol de Luceros del alba.

Podeu escoltar-la a: https://yanazafiro.bandcamp.com/

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: