El Qüestionari: Yuhniversia.

Per Frederic Cervelló Rodes.

Maayte Pardo 4
Foto: Maayte Pardo.

Yuhniversia és el projecte personal de la cantant, actriu i performer barcelonina Judith Aguilà Fuster. El 2019 va resultar guanyadora de la 19a edició del concurs de cantautors/es d’Horta-Guinardó, organitzat pel CC Matas i Ramis, i va rebre el Premi del Jurat de la mostra de nous talents PortAutors, impulsat pel Port de Tarragona. Actualment està treballant en la producció del que serà el seu primer disc, de títol Partículas, inspirat en la cultura pop més efervescent, el teatre musical i l’electrònica. Algunes de les cançons d’aquest treball ja les ha presentat en directe, en format duet, acompanyada de la músic Hypatia (guitarra, piano i veu).

La Judith té un altre projecte musical, també sota el nom Yuhniversia, de música disco i italo-disco amb el productor Sergi Pérez per al segell barceloní Blanco y Negro. Amb aquest projecte ha editat dos singles en vinil de 12”: Summer dreams / Glitter i Infection, tots dos produïts per Sergi Elias i Sergi Pérez el 2018 a Not Enough Room Studio, dos maxi-singles en vinil de 12”, Dark i Souvenir from Hell (2019), i el mini àlbum en cassette What a Fantasy (2019).

El pròxim divendres 3 d’abril, si el Covid-19 ho permet, Yuhniversia actuarà a l’Espai Jove Kesse de Tarragona en el marc de l’edició d’enguany del festival Ja Veus.

 1. El primer disc que et vas comprar.

El primer que em vaig comprar, The boy who knew too much, de MIKA.

El primer que recordo tenir, SPICE, de les Spice Girls!

91DG2k3e9FL._SL1417_

 1. El primer instrument que vas aprendre a tocar.

Si la veu no compta, m’agradava reproduir melodies al meu CasioTone mig de joguina.

 1. El primer grup del qual vas formar part.

Quan fèiem covers amb la meva companya Hypatia, ens dèiem 97MissedCalls, o Giras por las Montañas.

 1. El primer cop que vas actuar en directe.

“Noche de talentos” al càmping La Siesta de Calella de Palafrugell, cantant i ballant “Cuando tu vas”, de Chenoa, estiu del 2002.

 1. La darrera vegada que vas sentir pànic abans de pujar a un escenari.

7 de febrer de 2020, la darrera vegada que vaig pujar a un escenari (potser pànic és una paraula molt grossa hahaha, però sempre, i sempre és bon senyal.

 1. Trap si o trap no?

Com a qualsevol altre gènere, hi ha cançons que si i n’hi ha que no. Però diré si, rotundament. Tampoc no sóc ningú per dir no!

 1. Si ens agrada Yuhniversia, també ens hauria d’agradar…

Uii!! Tinc una playlist a Spotify que es diu “Bien cerquita”, on vaig afegint la música que sento propera al que faig, o de la que n’aprenc. Va des del més pur “petardeo” de Las Bistecs, Papa Topo o La Prohibida (principal referent) fins a les companyes cantautores que he conegut aquest darrer any, que m’han descobert una cara nova de la música (Laura Esparza i Carlos Esteban, Mabel Flores, Lía Sampai, Opoloh, Roigé). També hi ha coses més llunyanes, que d’alguna manera sento properes (com Mark Knopfler i Emilou Harris, coses d’Eurovisión…) i coses random que em vaig trobant pel camí, que trobo que val la pena no oblidar! Em podria passar hores i hores recomanant cançons!

La Prohibida
La Prohibida.
 1. La primera cançó de Yuhniversia que va sonar a la ràdio.

“Glitter”! Això forma part de la meva faceta Italo-disco.

 1. L’escena musical en la qual tots els mitjans s’entesten a incloure’t.

No he tingut encara prou ressò perquè pugui passar-me això hahaha, espero que quan em passi m’hi senti identificada, però confio a tenir temps i espais per experimentar i mostrar el que vagi sorgint a cada moment.

 1. El músic o productor amb qui t’agradaria treballar.

De moment gaudeixo com una nena petita compartint el que faig amb companyes a les quals admiro profundament!

Una part de mi sempre ha volgut auto produir-se, només la meva intuïció i jo davant el públic (pot sonar egocèntric, potser ho és hahaha). D’altra banda vull treballar amb molta gent llunyana, i deixar-me portar per idees que mai se m’haguessin acudit!

I amb Mika.

mika1492559232.12.2560x1440

 1. El lloc més especial on has tocat.

Vaig treballar de model a un esdeveniment de perruqueria que se celebrava a un creuer. L’última nit ens va enxampar una tempesta bastant forta, es van cancel·lar desfilades i tallers i tothom estava o marejat o molt nerviós. Em vaig escapar a la sala del piano, que estava buida, i vaig començar a tocar i cantar. A poc a poc va anar entrant gent. Va ser bonic.

 1. La cançó d’un estil molt diferent del teu de la qual voldries fer-ne una versió.

Sempre he volgut cantar Skrillex.

Skrillex

 1. Un grup o solista del sud de Catalunya que t’agradi.

Lia Sampai!!!

 1. El darrer cop que vas tocar a la demarcació de Tarragona – Terres de l’Ebre.

Al concurs PortAutors!

Port

 

Podeu seguir-la a: @yuhniversia

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: