El Qüestionari: Maria Jacobs.

Per Frederic Cervelló Rodes.

 

Foto: Teodora Pop.

Maria Jacobs és una jove cantautora vallenca. La seva proposta musical flueix entre el pop i el country. El 2017 va publicar el seu primer disc, 7teen Secrets, produït per Xavier Llorach. El novembre passat va editar el seu segon disc, Invisible (Música Global, 2019), produït per Marc Martín als estudis La Vall (Santa Eulàlia de Ronçana) i masteritzat per Antonio Baglio als seus estudis de Florida.

Aquest setembre ha col·laborat amb el músic Joan Blau en el single “Una flor, un ocell”.

1. El primer disc que et vas comprar.

Doncs mira, el primer disc que recordo haver comprat jo mateixa ja tenia un estil country. Era Fearless de Taylor Swift. M’encantava la Taylor Swift.

2. El primer instrument que vas aprendre a tocar.

De ben petita em van regalar un piano de joguina. Diuen que era la meva joguina preferida. Així que ben aviat, tenia 8 anys, vaig començar classes de piano a l’escola  de música.

3. El primer grup del que vas formar part.

Als 12 anys, juntament amb el meu amic Jordi Vives, vam voler crear un grup juvenil. Érem una colla d’uns vuit o nou nois i noies, entre 10 i 17 anys. Vam posar-li el nom de Els Pessigolles. Cadascú tenia la seva tasca, jo m’encarregava de la direcció musical. La veritat és que va ser una etapa molt bonica perquè portàvem música i molta alegria allà on anàvem, a pobles, residències, hospitals… El grup va ser-hi fins al 2017.

Els Pessigolles.

4. El primer cop que vas actuar en directe.

Les primeres actuacions en directe van ser els finals de curs de l’escola de música on anava.

5. La darrera vegada que vas sentir pànic abans de pujar a un escenari.

Bé, pànic, pànic no … però sí que vaig tenir uns quants nervis quan vaig anar a tocar aquest any, just abans del covid, a l’antiga fàbrica d’Estrella Damm a Barcelona per presentar el segon disc “Invisible”. La veritat és que em feia una il.lusió molt i molt gran.

6. Trap si o trap no?

Depèn del “mood” del moment…jajaja

7. Si ens agrada Maria Jacobs, també ens hauria d’agradar…

Carrie Underwood.

8. La primera cançó teva que va sonar a la ràdio.

És molt especial quan sents una cançó pròpia a la ràdio. El primer cop va ser a Ràdio Hit103, l’any 2016, que van posar cançons del primer disc “7teen Secrets”.

9. L’escena musical dins la qual tots els mitjans s’entesten en incloure’t.

Doncs mira, el primer disc no em podria ningú encasellar en un estil concret, ja que el que vaig fer va ser una recopilació de cançons que havia estat escrivint els últims anys. De fet, en algun mitjà havien dit  “la cantautora vallenca expressa sentiments pop d’adolescència”. En aquest segon disc hi ha hagut un gir musical i he apostat pel pop-country. I m’encanta!!! Això no vol dir que en algun altre moment més endavant provi un altre estil, qui sap… potser més electrònic?

10. El músic o productor amb qui t’agradaria treballar.

Doncs, la veritat, m’agradaria treballar amb molta gent diferent perquè de tothom sempre s’aprenen moltes coses. Però si em fas escollir ara mateix un de sol, em quedaria amb en Miki Nuñez.

Miki Nuñez.

11. El lloc més especial on has tocat.

mmmm… aquesta és una pregunta complicada…  En realitat per a mi cada lloc és especial. Sí que hi ha escenaris que et fan molta il·lusió perquè els comparteixes amb músics que admires. Però m’agrada personalitzar cada escenari, gran o petit, ja que cada lloc té un encant i un públic especial que, en definitiva,  són allà per gaudir de la  teva música, i això… emociona.

12. La cançó d’un estil molt diferent al teu de la qual en voldries fer una versió.

Balance ton quoi – Angèle.

13. Un grup o solista del sud de Catalunya.

Oixx… només un?? No puc… m’agraden tots i a més els tinc un apreci especial a tot@s.

14. El primer concert en directe que vas fer després del confinament per la còvid-19.

Durant el confinament no vaig parar de fer música. Vaig agafar la lletra de la cançó “Recordes” i la vaig rescriure amb una lletra adient a la situació, i aleshores amb la banda la vam gravar a distància i la vam publicar.  També vaig fer un munt de lives a l’instagram , i un concert de l’Ajuntament de Barberà de la Conca per Youtube al mes de maig. En sortir del confinament, el primer directe va ser a Altafulla per Sant Joan.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: