El Qüestionari: Perpetu

Per Frederic Cervelló Rodes

[Entrevista feta el 16 d’agost de 2021]

Perpetu és el projecte personal del músic i compositor manacorí Toni Llull (Jorra i Gomorra, Myoboku, Marina Herlop, The Bird Yellow).

L’any 2016, Llull va descobrir al Centre Cultural El Pumarejo (l’Hospitalet de Llobregat) la música no normativa i experimental i va conèixer un grapat de músics amb inquietuds que hi acudien habitualment. Un any després, naixia Perpetu, entès com un binomi de música experimental i videoart amb l’artista mallorquí Joan Garau.

El 15 gener del 2021, Perpetu publicava el seu primer treball, de títol homònim, amb el segell barceloní The Indian Runners. El disc es va gravar als Estudis Favela (Palma) l’octubre de 2019; va ser produït per la banda i gravat, coproduït i mesclat per Pep Toni Ferrer (Oliva Trencada, Miquel Serra). Rafa Rigo el va masteritzar a Urban Studios (Palma).

El disc, ple d’electrònica minimalista i guitarres nervioses, simbolitza una descàrrega elèctrica de totes les experiències que en Toni Llull havia anat acumulant des de la seva adolescència. La sinceritat i la necessitat d’expressar-se són els dos pilars sobre els quals s’erigeixen les nou cançons del disc, que tracten temes com la recerca de l’equilibri, la por, la mort, el temps, el canvi, la pena, la crítica social i l’amor.

Actualment, Perpetu està format per Toni Llull (composicions, bateria i electrònica), Joan Garau (direcció artística, efectes visuals i videoart), Pol Batlle (guitarra i electrònica), Jaume Àvila (baix elèctric), Òscar Garrobé (baix elèctric i sintetitzador) i Sergio Ossorio (teclats).

Perpetu va actuar en format quartet el passat 27 d’agost al Mercat Vell de la Ràpita en el marc del festival Eufònic. Nosaltres vam aprofitar l’ocasió per demanar-li a en Toni Llull que respongui el Qüestionari.

1. El primer disc que et vas comprar.

El primer disc que em vaig comprar va ser al 2006, del grup “Lordi”, els carismàtics monstres d’Eurovisió, encara recordo la seva actuació al festival, vaig flipar!!

2. El primer instrument que vas aprendre a tocar.

La meva mare sempre havia volgut aprendre a tocar l’acordió, però a casa no s’ho podien permetre, cosa que la va incentivar a apuntar-me a classes de música. Des dels 8 als 14 anys vaig anar a guitarra, però mai em vaig encantar amb l’instrument, a més, tocava com el cul.

3. El primer grup de què vas formar part.

El meu primer grup va ser “Rock’e’fort”, un quartet de rock, guardo molts bons records dels assajos, els primers concerts, lo molt que rèiem i lo bé que ens ho passàvem… Trobo molt a faltar la vitalitat, manca de prejudicis i la manera d’entendre la música que teníem, que de vegades em fa tanta falta!

4. El primer cop que vau actuar en directe.

El primer directe de Perpetu va ser el 31 de Gener del 2020, un poc abans del principi de la pandèmia, al centre cultural “El Pumarejo”, un lloc molt estimat per nosaltres! Juntament amb Myoboku, el projecte d’un dels membres de la banda, Òscar Garrobé.

5. La primera cançó vostra que va sonar a la ràdio.

A Mallorca hi ha un programa de ràdio de difusió cultural fantàstic, “Els Entusiastes”, em van fer la primera entrevista per anunciar el llançament del disc. La primera cançó que va sonar va ser “Irregularment Perpetu”, un dels temes que més han agradat, segons els oients!

https://theindianrunners.bandcamp.com/track/irregularment-perpetu

6. El lloc més especial on heu tocat.

És possible que sigui per pura estimació a casa meva, però segurament al Teatre de Manacor.

7. El músic o productor amb qui us agradaria treballar.

Ens encantaria treballar amb la Joana Gomila i la Laia Vallès, són les millors!

8. L’escena musical dins la qual tots els mitjans s’entesten a incloure-us.

No acabem de pillar les semblances amb el Rock Progresiu, tampoc som experts en estils musicals, però vaja, ens identifiquem més dins tota la cultura del Noise i l’Ambient.

9. La cançó d’un estil molt diferent del vostre de la qual en voldríeu fer una versió.

Sóc un molt fan dels meus estimats Power Burkas, per mi de les millors bandes de punk dels països catalans. Hi ha un tema del darrer disc que han tret que es diu “Si però no”, no té res a veure amb el que fem nosaltres, però m’encantaria versionar-la, amb el permís de la banda, clar!

https://powerburkas.bandcamp.com/track/s-per-no

10. Si ens agrada Perpetu, també ens hauria d’agradar…

Daniel Lanoise, Sly & The Family Drone, Micachu and The Shapes, Sew Swing, Brian Eno, Shit & Shine, Julian Sartorius…

11. Un grup o solista del sud de Catalunya.

El Teatre Magnètic!

12. El darrer cop que vau tocar a la demarcació de Tarragona.

No hem tocat mai per ara, espero tocar-hi molts cops, de moment, ens veiem el 27 d’Agost a l’Eufònic, ens fa moltes ganes!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: