El Qüestionari: Roba Estesa

Per Frederic Cervelló Rodes

Roba Estesa és un grup de música festiva i combativa nascut l’any 2011 al Camp de Tarragona. Actualment està format per Helena Bantulà (guitarra elèctrica), Sandra Bracke i Eiden Sánchez (intèrprets en llengua de signes catalana), Laia Casanellas (guitarra espanyola, guitarra acústica, guitarró), Lidia Facerías (teclats i acordió), Clàudia Garcia-Albea (violí), Xerach Peñate (bateria), Gemma Polo (veus) i Anna Sardà (baix elèctric).

Rosa permanent (Halley Records, 2021) és el seu darrer disc, produït i enregistrat per Joan Borràs (Oques Grasses) i Ferran Casas (Est Oest) a El MGTZM, Vic. Amb aquest treball, Roba Estesa reprenen el camí iniciat en l’ EP anterior, Dolors (Halley Records, 2020), que va suposar un canvi estètic i musical. A nivell estètic, van adoptar una nova imatge a través del collage, com a representació dels diversos gustos i maneres de fer de les integrants del grup. A nivell musical, aquesta evolució es va concretar en el pas del folk al pop; amb una clara intenció de fer dialogar l’electrònica i la sonoritat urbana amb la seva música i instruments tradicionals.

En la composició i arranjament de les cançons que conformen Rosa permanent, les membres del grup reconeixen influències molt diverses: Clara Peya, Billie Eilish, Coldplay, Doja Cat, Paul Simon, Vampire Weekend, Jorge Drexler, Las Migas, C. Tangana, Dua Lipa, Sufjan Stevens o Antònia Font; cosa que dóna fe de la varietat de sons i estils que hi trobem.

Les Roba Estesa, doncs, arriben avui al Festival Terrer Priorat en plena Gira Rosa Permanent 2022. Les podrem veure a partir de les 21 h a la Pista Poliesportiva de Les Eres, Capafonts. Una mica abans, a les 19 h, obrirà el concert la tarragonina Anna d’Ivori.


1. El primer disc que us vareu comprar.

Moltes de nosaltres coincidim amb La Oreja de Van Gogh.

2. La primera vegada que vareu pujar a un escenari.

Totes venim d’estudiar música des de ben petites, pel que entre audicions i concerts de les nostres escoles i conservatoris ja vam començar a trepitjar escenaris ben aviat. Ara bé, com a Ai, Carai! (posteriorment Roba Estesa) va ser el 2011.

3. El primer grup del que vareu formar part.

Ai, Carai! va ser el primer grup per moltes de nosaltres; de fet, algunes ni tan sols érem majors d’edat quan vam començar a trobar-nos per fer música juntes.

4. La primera cançó vostra que va sonar a la ràdio.

Doncs no ens en recordem gaire, però suposem que alguna de les del primer disc, com Viu, Les Criades o Una altra ronda.

5. El/la músic o productor/a amb qui us agradaria treballar.

Amb el Rodrigo Cuevas ho vam intentar per aquest últim disc, però no va poder ser, així que ens hem quedat amb això una mica pendent.

6. La cançó o disc sense la qual no existiria Roba Estesa.

Creiem que pel públic Cant de lluita s’ha convertit en una mena d’himne i per nosaltres es tracta d’una cançó molt especial quan la cantem en directe, ja que sempre es crea un moment molt especial, així que segurament sense aquesta cançó els concerts no serien el mateix.

7. La cançó d’un estil molt diferent al vostre de la què voldríeu fer-ne una versió.

Amb haver pogut versionar “Puedes contar conmigo” de La Oreja de Van Gogh ens donem per més que satisfetes!

8. El disc que fa més agradables les hores a la carretera.

Escoltem molta música diferent en ruta, però les cançons pop de quan érem adolescents no fallen mai.

9. La darrera descoberta musical.

Colectivo Da Silva

10. Un grup o solista a reivindicar del vostre poble o ciutat.

Doncs, com que ara mateix Roba Estesa és una barreja de pobles i ciutats direm LaSol. Us animem a descobrir-la!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: