El Qüestionari: Lenand

Per Frederic Cervelló Rodes

Foto: Pàtric Marin

Aquest dimecres 7 de setembre, el Jardí de la Casa Rull (Reus, 18.30 h, gratuït) acollirà la presentació dels grups que formaran part de la nova temporada del Reus Cultura Contemporània, la programació estable de música en viu de l’Associació Cultural Anima’t, amb el suport de la Conselleria de Cultura de l’Ajuntament de Reus, que complementa la resta de propostes musicals i culturals de la capital del Baix Camp.

L’acte comptarà amb l’actuació de Lenand, duo de guitarra i veu format l’any 2021 pel flixanco Andreu Peral (Lo Gitano Blanc, La Mano del Marciano) i la sabadellenca Elena García (Pasión Áurea). Amb referents com Silvana Estrada, James Blake, Guitarricadelafuente, Los Piratas o Bob Dylan, l’Elena i l’Andreu han construït un imaginari musical en el què hi tenen cabuda l’indie, el pop, girs flamencs, tocs d’electrònica i crítica social.

El 29 d’abril de 2022 es va publicar “Tragedia”, primer single del duet, gravat a Aclam Records, Barcelona. La producció de la cançó va anar a càrrec de l’Andreu i l’Ismael Salces, que també en va fer la mescla, mentre que el master és d’Angel Medina. La foto de la portada és obra de l’artista visual flixanco Pàtric Marín. El single va sortir acompanyat d’un videoclip realitzat per l’estudi flixanco Lupini & Ratini Produccions Siderals. El 29 de juliol de 2022, van treure el segon single: “Desig”, gravat per Marc Ribera a Magneti Studio, Terrassa. La producció de la cançó és de Ferran Gisbert, la mescla d’Ismael Salces i Andrés F. Giraldo i el master d’Angel Medina. La fantàstica portada, torna a ser del gran Pàtric Marín.

Lenand arribaran a Reus com a semifinalistes de l’edició d’enguany del concurs Sona9, cosa que els portarà a oferir un concert de petit format als estudis d’Icat.

Lenand són la nova bomba flixanca; el nou projecte a tenir en compte!

1. El primer disc que us vareu comprar.

A (ANDREU): Ultrasónica – Los Piratas

2. La primera vegada que vareu pujar a un escenari.

E (ELENA): De més jove tenia pànic escènic, i en un viatge a l’aventura a Cambodja em vaig apuntar a un micro obert, viatjar sempre m’ha fet posar-me a prova i atrevir-me a fer el que vibra amb mi, una cop vaig fer això, sabia que no hi havia marxa enrere.

3. El primer grup del que vareu formar part.

E: Pasión Áurea

4. La primera cançó vostra que va sonar a la ràdio.

A: La rumba al camp

5. El/la músic o productor/a amb qui us agradaria treballar.

Music: Silvana Estrada

Silvana Estrada

Productor: Marcel Bagés i David Soler

6. La cançó o disc sense la qual no existiria Lenand.

Yo, tu meteorito

7. La cançó d’un estil molt diferent al vostre de la què voldríeu fer-ne una versió.

Jodida però contenta – Buika

8. El disc que fa més agradables les hores a la carretera.

A: Qualsevol de Sufjan Stevens

Sufjan Stevens

9. La darrera descoberta musical.

E: Rusowsky

10. Un grup o solista a reivindicar del vostre poble o ciutat.

E: Andreu

One thought on “El Qüestionari: Lenand”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: