El Qüestionari: Pentina’t Lula.

Per Frederic Cervelló

pentinatLULA.jpg

Entre el 23 i el 25 de novembre del present 2018 tindrà lloc al Centre d’Art Lo Pati (Amposta) la segona edició del Femme in Arts. Visibles a escena, un certamen que pretén reivindicar la visibilitat de la dona en totes les vessants de l’escena cultural.

El certamen, comissariat per l’Anna Zaera i coorganitzat per Lo Pati i les àrees de serveis socials i atenció a la dona de l’Ajuntament d’Amposta, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal del Montsià i el Servei d’Intervenció Especialitzada de les Terres de l’Ebre que exerceix la Fundació Montsià, amb el suport de l’Institut Català de les Dones i el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, té com a objectiu crear consciència i incentivar el debat social sobre la violència masclista i la desigualtat de gènere a les Terres de l’Ebre aprofitant la celebració del Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra la dona.

Durant aquests tres dies es duran a terme diferents activitats: exposicions fotogràfiques, cinema, mostra de llibres de literatura feminista o un Poetry Slam, convocatòria oberta on dones del territori es podran fer visibles a escena a partir de recitacions de poesia, pròpia o aliena, en espais públics.

En l’apartat musical hi haurà les actuacions de Jansky (diumenge 25, 13h) i Pentina’t Lula (divendres 23, 20.15h).

Pentina’t Lula és un grup barceloní format per les germanes Anna (veu i teclats) i Laia (veu i bateria) Pantinat i la Lula Thomas (veu i guitarra). Durant un temps les va acompanyar al baix «el Panotxa», personatge mític del underground barceloní i membre dels Ultratruita. Les seves influències van de la música garatge dels 60 a la new wave dels 80, passant per l’actitud de les primeres bandes punk dels 70. Els seus referents són Nina Hagen, Siouxsie and The Banshees, B-52’s, Devo o Kraftwerk. Al 2014 van publicar el seu primer single, Escapi del Rock (auto-editat) i al 2016 el single Projecte (auto-editat), un homenatge als Kraftwerk i a la «ruta del bacalao». Aquest any han editat dues referències més, l’EP Una gran reforma moral (Repetidor Disc), i un recopilatori de totes les seves gravacions, Pentina’t Lula Playlist. Emparentades amb el moviment Riot Grrrl dels 90 als Estats Units, les Pentina’t Lula estan compromeses amb el feminisme i la llibertat d’expressió, col·laboren amb diversos col·lectius feministes i organitzen conferències i altres esdeveniments per donar suport a les dones dins el sector musical. Són les protagonistes, també, del documental El passat és un error, dirigit per Vicenç Ferreres, de Plans Films, i estrenat en l’edició d’enguany del Festival In-Edit.

Els de La Nova Escena li hem demanat a l’Anna Pantinat que ens respongui el nostre Qüestionari.

 

 1. El primer disc que et vas comprar.

El primer cd va ser “In Utero”, de Nirvana; vaig fer campana de l’insti per anar-lo a buscar al Virgin Megastore. Llavors em flipava aquella botiga perquè podies escoltar els discos abans de comprar-los. Després ja vaig tenir més consciència que era una companyia mainstream i que per tant eren “l’enemic”, així que em vaig alegrar quan van tancar-la. Ara, en aquell local hi ha un Zara.

710XKXHIeNL._SY355_.jpg

 1. El primer instrument que vau aprendre a tocar.

La Laia i jo vam aprendre a tocar el piano, i la Lula el saxo. Ja veus que hem canviat totes d’instruments.

 1. El primer grup del què vau formar part.

Amb la Laia i la Lula vam començar tocant amb La Polifònica Industrial, després amb Cruceros Perfídia; i jo, abans, també havia tocat, principalment amb Craab, Gran Sol i Will Spector y Los Fatus.

 1. El primer cop que vau tocar en directe.

El primer concert de Pentina’t Lula va ser el 7 de febrer de 2014.

 1. El/la músic amb qui us agradaria col·laborar.

Ens encantaria tocar amb Violeta, de Rata Negra, i Juanita y Los feos.

rata_negra03.jpg
Rata Negra
 1. L’escena musical dins la qual tots els mitjans s’entesten en incloure-us.

En la categoria de grups “femenins”. Nosaltres fem punk, garatge i new wave, i volem jugar a la mateixa lliga que la resta de bandes, siguin del sexe que siguin.

 1. Si ens agrada Pentina’t Lula, també ens hauria d’agradar…

B-52’s, Devo, Archie and the Bunkers

gal_b-52s
B-52’s
 1. El darrer cop que vau sentir pànic abans de pujar a un escenari.

En un festival a Lleida, on plovia tant que no sabíem si moriríem electrocutades.

 1. El lloc més especial on heu tocat.

Dins d’un antic convent.

 1. El darrer cop que vau tocar a la demarcació de Tarragona – Terres de l’Ebre.

Al festival Bouesia, a Deltebre, el 2015.

 1. Si no fóssiu músics, segurament ara estaríeu treballant de…/estudiant…

Dient-nos Pantinat de cognom, suposo que el més lògic és que fóssim perruqueres, sens dubte.

 1. La cançó d’un estil molt diferent al vostre que us agradaria fer-ne una versió.

Qualsevol de Raffaella Carrà.

imagen-sin-titulo.jpg

 1. Trap si o trap no.

Trap si, però del bo; amb bones lletres i bona producció. El que més ens agrada és el trap feminista.

 1. Un grup o solista del sud de Catalunya.

El clarinetista Miquel Àngel Marín.

 

Més informació:

https://pentinatlula.bandcamp.com/

https://www.lopati.cat/ca/arxiu/projecte/femme-in-arts-2018/466/

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: