LNE us recomana: Estruç.

 

Per Frederic Cervelló.

Diego Bustamante.jpg
Foto: Diego Bustamante.

Estruç són un trio mig olotí mig barceloní format l’any 2015 i integrat per l’Ota Quílez (guitarra i veu), el Joel Santaeulària (baix) i el Marià Codina (bateria). El Joel i el Marià ja havien tocat junts anteriorment amb els Pingüill, banda que completava el Pol Montserrat.

La proposta musical dels Estruç oscil·la entre el noise pop, el kraut rock i el post-punk, prenent com a referents bandes sorolloses com Sonic Youth, Yo La Tengo, Television, Galaxie 500, Slint o Neu!.

Van debutar en directe de la mà dels vàlius, que els van convidar a tocar en el concert de commemoració del seu cinquè aniversari sobre els escenaris; concert en el què van participar grups amics del duet barceloní. La vinculació amb vàlius no acaba aquí, doncs el Marià Codina toca la bateria al Pèsol Feréstec, el projecte personal i paral·lel del Gerard Segura.

La primera referència dels Estruç va veure la llum l’any 2016. Es tractava del cassette auto-editat DEMO K7 EP’16, gravat al local 16 del Bluespace de La Pau per Víctor Hernández i Yann de Couëssin i mesclat i masteritzat per Helio Reguera. Al 2017 varen aparèixer al recopilatori Monotemas (La Nada Colectiva, Shookdown Underzine).

El passat 2018 van publicar el seu disc de debut, Peça Fugaç (The Indian Runners, El Mamut Traçut, Estruç), gravat i masteritzat a l’estudi Hukot per Milo Gomberoff i produït i mesclat per Helio Reguera. L’artwork va anar a càrrec de Francesc Ruiz Abad.

Podeu escoltar-los a:

https://estruc.bandcamp.com/

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: