LNE us recomana: Yawners.

Per Frederic Cervelló.

WEB_Yawners_13033_18_Mariano_Regidor
Foto: Mariano Regidor.

Yawners és el projecte personal de la jove multiinstrumentista salmantina Elena Nieto, bateria de les Estrogenuinas i exbaixista dels FAVX.

La banda es va formar a finals del 2014 a Salamanca, llavors amb l’Elena a la veu i guitarra i l’Oliver Pahino a la bateria i veus. La seva proposta musical és hereva de l’escena dels 90, tot i que també reconeixen influències del skate punk, l’ emo i el pop. Els seus referents els trobem en bandes com Nirvana, Pavement, At the Drive In, Weezer o Slowdive.

L’agost del 2015 van publicar la seva primera referència, el cassette Dizzy (Crap Recordings, Monasterio de Cultura, Sello Bramante) que, amb petites joies com “Stinky Princess” i himnes instantanis com “So Long”, va tenir un important recorregut tant a l’Estat espanyol com a l’estranger.

A finals del 2017, després de passar l’Elena una temporada a Alemanya i ja amb el Martín Muñoz a la bateria i veus en substitució de l’Oliver Pahino, van publicar dos singles: “Arco Iris”, a l’octubre del 2017, gravat amb Dan Saló a Estudios Piccolo i masteritzat a Ultramarinos Costa Brava, i “Seaweed”, al novembre del 2017, gravat també amb Dan Saló.

Es té previst que aquest mes de març publiquin el seu segon disc, Just Calm Down, que serà editat pel segell barceloní La Castanya.

Podeu escoltar-los a: https://yawners.bandcamp.com/

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: